Huhtikuun kahvila – Näköalaterassi lentoasemalla

Olen aina pitänyt lentokoneista ja yksi lempipaikoistani onkin lentoasema. Kun olin pieni meidän perheen yksi suosituimmista retkikohteista oli Helsinki-Vantaa lentoasema, jossa pääsi vielä suurista ikkunoista katselemaan koneiden lähtöjä ja saapumisia. Vieläkin muistan miltä tuuletusritilän neliöruudut tuntuvat kämmenissä. Nykyään koneita ei pääse niin läheltä ihailemaan ellei ole lähdössä matkalle. Lähimmäksi pääsee näköalaterassilta, mikä onkin huhtikuun kuukauden kahvila.blogi, kahvila, helsinki-vantaa, lentoasema

Satuin sinne kauniina, aurinkoisena päivänä, jolloin näkymä kentälle oli todella hyvä. Terassi on auki joka päivä klo 7.00 – 22.00, mutta ainakaan vielä parvekkeelle ei ollut pääsyä. Kävin siellä aamupäivällä, jolloin terassilla oli vain yksi liikemies, kun taas töiden jälkeen siellä oli nuoria poikia ottamassa kuvia lähtevistä koneista. Näköalaterassilta on hienot näkymät kiitotie 1:lle ja 2:lle sekä asematasolle, koneiden rullaus- ja pysäköintipaikoille.kahvila, vantaa helsinki-vantaa

Infotaulut saapuvista ja lähtevistä koneista pitää ajantasalla ja seinillä on myös kuvia ilmailun historiasta. Infotaulut toimivat myös inspiraationa tulevia matkoja varten, kun taululla on niin paljon erilaisia kohteita. helsinki-vantaa lentoasema, vantaa. takeaway kahvi

Tilassa on virvoitusjuoma-automaatti, mutta yhtä hyvin voi käydä Helsinki-Vantaan lentoasemalla hakemassa eväät mukaan ja nauttia ne rauhassa ihaille upeita lentokoneita. Tästä pääset tutustumaan lentoaseman ravintola- ja kahvilatarjontaan.

Kulku terassille käy kätevästi T2 kautta kävellen kohti Hilton hotellia ja Finnairin rakennusta. Reitti on hyvin kyltitetty ja ylös kuudenteen kerrokseen pääsee hissillä tai rappusia. Suosittelen kaikille, joilla on jatkuva kaukokaipuu, ei auta yhtään. Minulle koneet ovat edelleen yhtä kiehtovia ja kauniita kuin kouluikäisenä ja haaveeni on päästä pian matkalle Finnairin uusien A350 kyydissä.

Aukioloajat:
Ma-Su klo 7-22
Ulkoterassi on suljettu talvella

Sijainti:
Lentäjäntie 1 C-porras, 6. krs (terminaali 2:n vieressä) (Näytä kartalla)

Kulkuohjeet ja muita lentokoneiden spottauspaikkoja lentoasemalla ja sen läheisyydessä

Kerro kokemuksistasi ja jaa mielipiteesi Twitterissä #HELview, Instagramissa #visitvantaa

Blogi
29.3.2018 Vantaa ja Airbnb
20.3.2018 Matkailu Vantaalla vahvassa kasvussa
5.7.2017 Heinäkuun Kahvila-Veininmylly
1.7.2017 Kitchen & Table – heinäkuun ravintola
Katso kaikki artikkelit
Visit Vantaa