Beer & Café Solmu – toukokuun kahvila

Toukokuun kahvila on Kivistössä sijiatseva Beer & Café Solmu. Kivistö on erittäin mielenkiintoinen ja nopeasti kasvava alue.  Jos arkkitehtuuri ja kaupunkiasuminen kiinnostaa, Kivistö on ehdottomasti retken arvoinen. Vuonna 2015 siellä järjestettiin Asuntomessut, jonka pääpaino oli ekologisella rakentamisella ja sinne rakennettiin mm. Euroopan suurin puukerrostalo. Samana vuonna Kivistöön aukesi myös raideyhteys. Kehärata on tuonut Vantaan kohteita ja alueita aivan uudella tavalla esille ja paljon helpommin saavutettaviksi kuin aikaisemmin. Kivistöön pääsee Helsingin keskustasta I junalla 15min ja lentoasemalta P junalla samassa ajassa.

arkkitehtuuri, vantaa, visitvantaa, solmuBeer & Café Solmu avasi helmikuussa 2016 ovensa kävelymatkan päähän Kivistön juna-asemalta ja suosio on ollut kova. Nyt -liite teki Kehäradan eri ruokapaisoista jutun viime vuoden elokuussa, jossa Solmu oli myös esillä. Lue juttu tästä. Aivan Solmun läheisyyteen on tullut myös Trattoria Limone, mikä on toukokuun ravintola ja uusimpana uutuutena myös WTKNS Döner. Eli nälkäiseksi Kivistössä ei jää.

kuukauden kahvhila, visitvantaa, blogi, vantaaKävin tutustumassa Beer & Café Solmuun sillä olin kuullut siitä paljon hyvää.  Solmu on kahvilan olutravintolan yhdistelmä. Sieltä saa hyviä pienpanimoiden oluita hanasta sekä erilaisia kahveja sekä teetä. Solmussa käydään viihtymässä ja siihen on panostettu. Sisustus on todella kiva ja seinillä tulee Kivistö ja lähialueiden historia kivasti esiin ja kun Vantaasta on kyse, on ilmailu ohittamaton aihe.

vantaa, kivistö, nälkä

Keimolanmäki ja ralliradat esillä tällä puolella Solmua.

kuukauden kahvila, vantaa

Kävin Solmussa iltapäivällä kahden aikaan, jolloin siellä oli vielä hiljaista, mutta kuten kuvista näkyy Solmuun mahtuu ja siellä näyttää siltä, että siellä voisi viihtyä pidempääkin iltaa.  Paikalla olut työntekijä antoi vinkin, että  Solmun terassi on lyömätön, sillä aurinko paistaa siihen koko päivän.

akhvila, kuukausi, vantaa, lounas, olut

Solmussa järjestetään myös Stand up iltoja.

visitvantaa, blog, kahvila, toukokuu

Solmussa saa pientä purtavaa, salaatteja ja uutuutena myös hodareita. Testasin heidän TLNB hodariaan, jossa oli aurajuustoa, pekonia, tomaattia ja suolakurkkua. Kyytipojaksi valitsin hanasta Savu porteria. Yhdistelmä oli todella hyvä. Olen erikoistunut hodareihin ja näitä voi mielellään suositella. Olisin voinut syödä pari lisää.

solmu, kahvila, ravintola, vantaa

Napostelumenu

20170425_141313_resized

Solmussa oli ihana pullan tuoksu enkä voinut lähteä ennen kuin olin juonut pullakahvit. Kyllä kannatti!

fika, visitvantaa, kvisitö, kahvila

Vappuna tarjolla itsetehtyä simaa ja juhlahumua!

Aukioloajat:
Ma – to klo 14.00 – 24.00
pe klo 14.00 – 02.00
la klo 12.00 – 02.00
su klo 12.00 – 24.00

Osoite:
Jaspiskuja 5
01700 Vantaa

Blogi
9.12.2019 Kuusijärven ja Sipoonkorven yhdistävä silta on valmis
8.11.2019 Viisi jouluista tapahtumaa Vantaalla
11.9.2019 Kesäteatteria Backaksen kartanolla kesällä 2020
16.8.2019 Vantaalla kävellään historian siivittämänä myös syksyllä 2019
Katso kaikki artikkelit
Visit Vantaa