SUN FESTIVAL 2017 by Ada Aro

KANSAINVÄLISET KATUFESTIVAALIT TIKKURILASSA

Aurinkoa luvattiin – ja sitä myös saatiin. Oli lauantaipäivä, toukokuuta oli ehtinyt kulua kaksikymmentä päivää. Ilmassa pystyi havaitsemaan jo kesän tuoksuja.

Vantaan kulttuuripalvelut yhdessä muiden toimijoiden kanssa järjestivät Tikkurilan Asematielle kaikille avoimet katufestivaalit. Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Tapahtuma pidettiin aivan juna- ja bussiaseman vieressä, joten julkisilla välineillä kulku festivaaleille sujui mutkattomasti. Festivaalit järjestettiin keskellä kauppakatua, ja sen vuoksi pieni osa tiestä suljettiin sen päivän ajaksi. Osallistuminen oli täysin maksutonta, ja osallistua pystyi ohikulkemalla silmäillen, taikka erilaisesta tarjonnasta nauttien ja viipyen.

vesipeili heijastaa kauniisti sun festivaalin kojuja ja Tikkurilan kirkonSaapuminen Asematielle oli ensihetkestä saakka kutkuttava tapahtuman värikkyyden ansiosta. Tunnelmaa saattoi havaita kaikilla aisteilla. Ensimmäisenä pysähdyin katsomaan koreografisesti taiteellista sekä viihdyttävää esitystä, jossa oli kaksi miestä, sekä alati muotoaan muuttava musta laatikko. Oman vierailuni aikana näin myös muun muassa ihastuttavan lapsikuoron lavalla ja keijukaisia puhaltelemassa jättimäisiä saippuakuplia, ympärillään paljon iloitsevia lapsia.

saippukuplia sun festivaaleilla tikkurilassa toukokuun 20 2017Tässä välissä mieleni teki napata kahvi ja virvoke mukaan Café Tiksin kahvilateltasta. Kävelin torin toiseen päätyyn, jossa väistämättäkin huomasin askeleeni samaistuvan afrikkalaisten rummuttajien rytmikkääseen tahtiin. Mieleni teki istahtaa ja näinkin edessäni sopivan paikan, joka oli osittain varjossa ja osittain auringossa. Tämä oli nurmialue, johon oli levitetty useita vilttejä vapaamuotoisia picnic-hetkiä varten. Juuri vieressäni olikin iso picnic-seurue, ketkä olivat hakeneet ruokakojusta evästä ja istuivat vilteillä nauttien ja syöden. Mikä ihana idea!

Ada Aro blogin kirjoittaja Sun festivaalien humussaSiinä viltillä istuessani oli mainio havainnoida ympäristöä. Silmiini osui miesten tanssiryhmä, upeat leidit lavalla punaisissa mekoissaan, lapsille pystytetty oma leikki alue, jossa monipuolisesti tekemistä, sekä torin keskiössä sijaitsevat ruoka- ja myyntikojut.
Itse olin vierailemassa festivaaleilla aamupäivästä, joten iltapäivän ohjelma jäi osaltani kokematta. Tapahtuma kaiken kaikkiaan oli rikas ja lämminhenkinen. Yhteisöllisyys huokui joka kolkasta ja tunnelma oli ainoastaan iloinen.

ilmapallo, jossa lukee mahdollisuuksien tori sun festival tikkurila
Hyvän mielen siivittämänä hyppäsin junaan ja matkasin kohti kotia. Suosittelen lämpimästi tapahtumaa kaikille ja kaikenikäisille!

#sunfestivalvantaa #visitvantaa #vantaa #tikkurila #lovevantaa

  • Ada Aro on Laurean opiskelija ja tänä kesänä Ada on yksi Vantaan kesäsomettajista. Kesäsomettajat käyvät Vantaan eri tapahtumissa ja somettavat niistä ennen ja jälkeen tapahtuman. Seuraa somettajien menoa #vantaakesäsome

 

 

Blogi
8.11.2019 Viisi jouluista tapahtumaa Vantaalla
11.9.2019 Kesäteatteria Backaksen kartanolla kesällä 2020
16.8.2019 Vantaalla kävellään historian siivittämänä myös syksyllä 2019
28.6.2019 Stopover Guide johdattaa elämyksiin Vantaalla
Katso kaikki artikkelit
Visit Vantaa