Fazer Experience -vierailukeskuksessa yli 200 000 kävijää vuonna 2018

Runsaat kaksi vuotta toiminut Fazer Experience -vierailukeskus vahvisti edelleen paikkaansa ainutlaatuisena vierailukohteena vuonna 2018. Vierailukeskuksen suosio kasvoi edellisestä vuodesta ja se houkutti viime vuonna yli 200 000 vierailijaa, joista lähes 100 000 kävi opastetulla näyttelykierroksella. Fazer Experience -vierailukeskuksen muodostavat näyttely, Fazer Café, myymälä, kokouspalvelut sekä erilaiset tapahtumat. Vuotta 2019 värittävät perinteiset sesongit ja uudenlaiset tapahtumakonseptit.

Fazerin vierailutoiminta on jatkunut jo yli 60 vuotta. Uuden keskuksen avauduttua syksyllä 2016 suosio on kasvanut jatkuvasti. Vuonna 2018 vierailijoita kävi yli 200 000, lähes 20 000 enemmän kuin edellisenä vuonna. Eniten suosiotaan kasvattivat matkailijoiden, yritysten, yhdistysten ja yksittäisten kävijöiden vierailut, olipa sitten kyseessä kokous, virkistystoiminta tai mukava tapa viettää aikaa yhdessä. Myös luokkaretki Fazerille on klassikko, joka jää vuoksiksi kävijöiden mieleen. Matkailijoiden kiinnostusta edistää erinomainen kävijäpalaute, mistä kertoo mm. jo kahtena peräkkäisenä vuonna saatu Tripadvisorin Erinomainen kohde -sertifikaatti. ”Opastetuille näyttelykierroksille osallistui lähes 100 000 vierasta. Viidesosa opastuksista pidettiin kansainvälisille ryhmille, suomenkielisten ryhmien jälkeen eniten pidettiin englannin- ja kiinankielisiä opastuksia,” kertoo Fazer Experience -vierailukeskuksen johtaja Anu Kokko.

Mukavaa yhdessä tekemistä vuoden 2019 Fazer Experiencen tapahtumissa

Vuoden alussa Sinä 2.0 hyvinvointitapahtumassa 12.1. nautittiin hyvää tekevistä herkuista ja asiantuntijapuheenvuoroista. Ystävänpäivänä 14.2. taas on kiva muistaa hyvää ystävää ja koululaisten urheiluloman aikaan voi luovuutensa päästää irti suklaata taiteillen. Kevään aikana ohjelmassa on mm. lasten päivä sekä markkinat. Lankalauantain 20.4. pääsiäistapahtumasta on tullut jo perinne. Silloin paikalla seikkailee pääsiäispupu ja maalataan pääsiäismunia. Uutuustapahtumana kokousasiakkaille on tarjolla kahvitauon pituinen suklaameditaatio.

Myymälästä uutuudet ensimmäisenä

Fazer Experience -myymälän laajasta valikoimasta löytyvät tuliaiset ja tuotteet kodin juhliin. Valikoimassa on usein tuotteita, joita ei muualta saa. Fazerin uutuudet ovat myymälässä usein ensimmäisenä, mistä esimerkkinä on esim. maailman harvinaisimmasta kaakaosta tehty vaaleanpunainen Fazer Pure Ruby -suklaa, joka ostettiin loppuun marraskuussa vain kahdessa päivässä. Valikoima vaihtuu sesongeittain: ensimmäiset pääsiäistuotteet ovat saatavilla jo tammi-helmikuun vaihteessa.

Fazer Café Fazerila on mukava paikka kohdata ja viettää aikaa yhdessä

Kuten myymälä, myös vierailukeskuksen Fazer Café on kaikille avoin. Fazer Café Fazerilassa voi herkutella joka päivä runsaalla aamiaisella, ihanilla erikoiskahveilla ja höyryävän lämpimällä lounaskeitolla tai rapeilla salaateilla. Lämminhenkiset viikonloppubrunssit joka lauantai ja sunnuntai ovat niin suosittuja, että ainakin isompien porukoiden kannattaa tehdä pöytävaraus. Ajankohtaiseen tunnelmaan vievät suussa sulavat sesonkiherkut, kuten Runebergin tortut ja laskiaispullat. Artesaanileipää, kakkuja ja leivonnaisia voi ostaa myös mukaan.

Vierailukeskuksen toiminta

Vierailukeskuksen tavoitteena on inspiroiva ja vuorovaikutteinen vierailu, jossa jokaisella on mahdollisuus kokea Fazer omalla tavallaan sekä oivaltaa ja oppia uutta. Hyvinvointi ja nautintojen tasapaino ovat vierailukeskuksen kantavia teemoja. Vierailukokemuksesta tekee raikkaan ja erilaisen myös omaperäinen arkkitehtuuri. Rakennus on saanut useita tunnustuksia: Vuoden Teräsrakenne -palkinnon, Vantaan Kehäkukka -arkkitehtuuripalkinnon sekä Vuoden Lasirakenne -palkinnon. Syksyllä 2018 alettiin Fazerilan vesitornia valaista pimeän aikaan uudenlaisin valoteoksin. Näyttelyyn tutustutaan Fazerin omien oppaiden johdolla noin 1 tunnin opastetuilla kierroksilla. Näyttelyssä tutustutaan mm. Fazerin toimintaan, laajaan tuotevalikoimaan, pitkään historiaan, yritysvastuuseen ja innovaatioihin. Kävijöiden suosikiksi on muodostunut näyttelykierrokseen kuuluva trooppinen puutarha, jossa tutut maut, kuten kaakao, kaneli ja pippuri, näyttäytyvät alkuperäisinä, eksoottisina kasveina. Elämyksiä on tarjolla kaikille aisteille ja näyttelyteokset sekä viimeisin teknologia toimivat tarinankerronnan välineinä.

Lisätiedot ja varaukset:

www.visitfazer.com

visitfazer@fazer.com

#visitfazer

Fazer Experience -vierailukeskus, Fazerintie 6, 01230 Vantaa

Blogi
8.11.2019 Viisi jouluista tapahtumaa Vantaalla
11.9.2019 Kesäteatteria Backaksen kartanolla kesällä 2020
16.8.2019 Vantaalla kävellään historian siivittämänä myös syksyllä 2019
28.6.2019 Stopover Guide johdattaa elämyksiin Vantaalla
Katso kaikki artikkelit
Visit Vantaa