Sipoonkorven kansallispuistossa kävi vuonna 2018 98 654 kävijää

Sipoonkorven kansallipuisto ja Nuuksion kansallispuisto houkuttelivat vuonna 2018 yhteensä liki 450 000 kävijää. Kasvua molempien kävijämäärissä oli  kahdeksan prosenttia. Vuonna 2018 Nuuksioon tehtiin 343 704 (2017: 318 901) käyntiä ja Sipoonkorvessa vierailtiin 98 654 (2017: 91362) kertaa. Luontomatkailusta ja luontoilusta on tullut yhä suositumpaa pääkaupunkiseudulla niin asukkaiden kuin matkailijoidenkin keskuudessa.

Vantaalla Sipoonkorven kansallispuiston käyttöä kehitetään yhdessä Kuusijärven alueen kanssa. Kuusijärven alueesta halutaan kehittää sekä lähellä asuvia että matkailijoita palveleva virkistyskeskus, josta on hyvät yhteydet läheiseen Sipoonkorven kansallispuistoon. Meneillään on alueen yleissuunnittelu, jossa käydään läpi alueen kokonaisvaltaista kehittämistä. Tavoitteena on kehittää alueen pysäköintiä, vesihuoltoa, hulevesien luonnonmukaista käsittelyä, valaistusta sekä latuja ja kävelyreittejä. Työn yhteydessä pohditaan myös luontomatkailuun liittyvien yritystoimintojen lisäämistä alueelle.

Luontomatkailuyritysten määrä Suomessa on lisääntynyt ja matkailun kestävyys on yksi keskeisimpiä tekijöitä Suomeen suuntautuvan ja kotimaisen matkailun kehittämisessä. Nämä asiat ovat tärkeitä myös Kuusijärven ja Sipoonkorven kehittämisessä. Kesällä 2020 valmistuva silta yli Vanhan Porvoontien avaa yhteyden Kuusijärveltä Sipoonkorpeen. Tämän toivotaan myös tasoittavan Kuusijärven kuormitusta, joka nykyisellään on paikoin liian suurta.

Lisätietoja:

www.luontoo.fi/sipoonkorpi

www.metsä.fi/kayntimaarat

Blogi
8.11.2019 Viisi jouluista tapahtumaa Vantaalla
11.9.2019 Kesäteatteria Backaksen kartanolla kesällä 2020
16.8.2019 Vantaalla kävellään historian siivittämänä myös syksyllä 2019
28.6.2019 Stopover Guide johdattaa elämyksiin Vantaalla
Katso kaikki artikkelit
Visit Vantaa