Vantaalla kävellään historian siivittämänä myös syksyllä 2019

Kesällä 2019 VisitVantaan yhdessä Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon kanssa järjestämille historiakävelyille osallistui huimat 961 henkilöä. Tarinoita Vantaasta kuulivat niin osallistujat kuin oppaatkin, sillä usealle kierrokselle osallistui myös henkilöitä, joilla oli oppaille tuntemattomia tarinoita kerrottavaksi. Vantaa todella valloitti ja sen vuoksi alkusyksystä jatketaan kävelyitä historian siivittäminä. Kymmenen kävelyn sarjaan kuuluu muutama uusinta sekä muutama uutuus. Yksi kierroksista järjestetään ruotsiksi ja yksi englanniksi. Noin tunnin mittaisten, maksuttomien kierrosten oppaina toimivat Vantaa-Seuran ja Vantaan kaupunginmuseon asiantuntijat. Lähde mukaan!

Ma 19.8. klo 17.30 Länsimäen linnoitukset

Ensimmäisen maailmansodan aikana pääkaupunkiseudulle rakennettiin mittavat maa- ja merilinnoitusvyöhykkeet. Länsimäessä on säilynyt merkittävä sotahistoriallinen linnoitus, jonka rakennelmien partaalla kuullaan ensimmäisestä maailmansodasta Vantaalla.

Lähtöpaikka: Pallastunturintien ja Tykkikujan risteys, Länsimäki

To 22.8. klo 17.30 Katrinebergin kartano: Rälssisäteristä kansalaistoiminnan keskukseksi

Knapbackan tilan nimi muuttui Katrinebergiksi yli 200 vuotta sitten tapaturmaisesti hukkuneen Catarina-emännän takia. Katrinebergin vanhaa kartanoa ympäröi ainutlaatuinen terassipuutarha ja vuodet ovat tuoneet vierelle sairaalan ja kunnalliskodin.

Lähtöpaikka: Katrinebergin kartanon edusta, Katriinankuja 5

Ma 26.8. klo 17.30 Koivukylä: Kampakeramiikasta kompaktikaupungiksi

Kierroksella selviää, miten kampakeramiikka, sielunmessut, sota ja kompaktikaupunki-ideologia liittyvät Koivukylään. Etsimme oikeaa Koivukylää Rekolanojan molemmin puolin.

Lähtöpaikka: Koivutori, Hakopolku 2

To 29.8. klo 18.00 Myyrmäki: Kivikaudesta katutaiteeseen

Myyrmäki sijaitsi kivikaudella meren rannalla ja alueella suoritetut mittavat arkeologiset kaivaukset kertovat hylkeenpyytäjien elämästä ja kuolemasta. Mitä muinaisesta Myyrmäestä on edelleen nähtävillä katutaiteen värittämässä Myyr Yorkissa?

Lähtöpaikka: Ravintola Wanda´s, Liesikuja 5

Ma 2.9. klo 17.30 Kårböle (på svenska)

Vi bekantar oss med bakgrunden till skolbyggnaderna från tre olika sekel. Vi promenerar via Malmgårds spännande historia till Håkansberg och Kårböle FBK. Bland höghusen ser vi ännu Abrams karaktärsbyggnad. Guidningen är en del av Europas kulturmiljödagars program.

Start vid Kårböleskolan, Sorolavägen 2, Helsingfors

Su 8.9. Opastuksia Jokiniemen Muinaispuistopäivässä (Euroopan kulttuuriympäristöpäivät)

Klo 12:15 Ikikallion vuosituhannet

Hakkilan kivisillan viereinen Ikikallio voisi kertoa meheviä tarinoita kivikaudesta 1900-luvulle saakka. Muinaispuistopäivän ja Euroopan kulttuuriympäristöpäivän opastuksilla tutustutaan kivikauteen, Hakkilan kivisiltaan ja Kuninkaantiehen sekä Haxbölen keskiaikaiseen kyläasutukseen.

Klo 13:30 Kivisillalla suurnimien kanssa

Kaksi Suomen presidenttiä, olympiasankari sekä maailmankuulu oopperatähti linkittyvät Hakkilan kivisillan ja lähialueen menneisyyteen.

Kierrosten lähtöpaikka: Jokiniemen muinaispuisto, Tikkurilantie 20

La 14.9. klo 12:30 Tikkurila historywalk (in English)

Why was Tikkurila found and how it developed? Buildings and nature on the riversides of Keravanjoki show signs of the ancient and historical Vantaa – if you know where to look. The walk is a part of Vantaa 688 years celebration.

Lähtöpaikka: Vantaan kaupunginmuseo, Hertaksentie 1

Ma 16.9. klo 17.30 Sotunki: Kylämaiseman historiaa

Merenpohjasta nousseet viljavat pellot ja rakennushistoriallisesti arvokas kylämaisema vie ajatukset kaupungin sykkeestä satojen vuosien taakse. Tervetuloa tutustumaan valtakunnallisesti merkittävään Sotungin kylään.

Lähtöpaikka: Ravintola Nygårds, Uunirinne 2

Ma 23.9. klo 17.30 Kaivoksela: Rautakaivosten lähiö

Vantaan rautainen sydän, Sillbölen avolouhos oli aikansa merkittävin rautamalmin lähde ja nykyisin yksi Vantaan teollisen historian näkyvimmistä muistomerkeistä, jonka mukaan Kaivoksela on nimensä saanut.

Lähtöpaikka: Lähtöpaikka: Kaivokselan liikuntapuiston laita, Luolapolku 6. Kierros päättyy Kaivokselan ostarille.

Ma 30.9. klo 17.30 Övre Nybackasta Lillakselle: Kievarielämää ja keskiaikaa

Tutustumme keskiaikaisen Mårtensbyn kylästä Nybackan ja Lillaksen tiloihin. Övre Nybacka tuo tuulahduksen kievarielämästä, mutta Lillaksen tontin jäänteet ovat maan povessa. Mitä arkeologit ovat löytäneet Lillakselta ja mitä tiedämme Lillaksen omistaneesta Bonden suvusta?

Lähtöpaikka: Kestikievari Övre Nybacka, Nybackantie 4

Blogi
8.11.2019 Viisi jouluista tapahtumaa Vantaalla
11.9.2019 Kesäteatteria Backaksen kartanolla kesällä 2020
16.8.2019 Vantaalla kävellään historian siivittämänä myös syksyllä 2019
28.6.2019 Stopover Guide johdattaa elämyksiin Vantaalla
Katso kaikki artikkelit
Visit Vantaa