Bar Pleku Open Stage i Myrbacka

Musikbaren Pleku invid Klippsta tågstation är en musikälskares dröm. Krögaren Markus Renvalls passion för musik, som väcktes i Ekenäs på 80-talet till tonerna av Rod Stewarts Atlantic Crossing, har fått sitt förkroppsligande i en intim och trivsam lokal, där musiken är i centrum både inrednings- och utrustningsmässigt, förutom det självklara; ljuva toner spelade live eller från vinyler, CD:n, youtube och motsvarande.

blog, visitvantaa, myyrbacka

Lokala proffs- och amatörmusiker, men även spelemän och -kvinnor längre bort ifrån, har hittat stället som präglas av en behaglig laid-back atmosfär kryddad med hippieinställning och gjort det till sitt vardagsrum. Det helt enligt Markus vision som kanske aldrig hade blivit av, om inte bättre halvan Marjut uppmuntrat att sätta sågen, hammaren och timmermansjobbet åt sidan och förverkliga drömmen om en musikbar med open stage varje kväll. Förutom spontant jammande, bjuder Pleku på livespelningar(läs:keikkor) under veckosluten, men även dessa oftast så gott som helt akustiska, något som är både behagligt att höra på(öronproppar inte nödvändiga) och en trevlig omväxling från ibland alltför högljudda livespelningar i krogmiljö av musiker som inte alltid förstått att Motörhead spelade på arenor.

bar, myyrmäki, visitvantaa, blogPleku har under sina två år definitivt funnit sin nisch och form och är ett välkommet komplement i musikutbudet i Myyr York-knutarna. Musikvardagsrummet håller öppet dagligen mellan kl. 17 och 24, som visat sig vara det optimala, eftersom livemusiken är det som alltid står i verksamhetens centrum. För de som inte vill eller orkar bära, bjuder Pleku på ett brett sortiment olika instrument med strängar och tangenter samt en fin samling olika slagverk att hålla rytmen med. Ett ändamålsenligt ljudåtergivningssytem som lämpar sig väl på den lilla, hemtrevliga scenen har givetvis flera mikrofoner och fina harmonier går att höra då och då.

visitvantaa, blogKrögarparet Renvall lär enligt egen utsago inte bli miljonärer på vad Bar Pleku inbringar, men står att tacka för ett verkligt kulturjobb som står ut ur mängden förortskrogar på ett positivt sätt och önskas all lycka och framgång med sin verksamhet. Pleku kan varmt rekommenderas för alla musikintresserade som själva vill spela lite ihop med nån annan, jamma och bidra till att musiken även är något annat än en tråkigt upprepande ljudtapet från en intetsägande flödesradiokanal.

Bar Pleku Open Stage, Dammvägen 2, Myrbacka, Vanda, Finland

Blog
4.7.2019 På affischutställningen presenteras olika turistmål i Vanda via tjänsten Stopoverguide.fi.
1.2.2017 Bar Pleku Open Stage i Myrbacka
See all articles
Visit Vantaa

Language

  • Suomi
  • Svenska
  • English
  • 中文 (中国)