Vanda är en stad full av kontraster. Staden är internationell men ändå lokal. Den är en del av huvudstadsregionen och samtidigt står den i förbindelse med övriga Finland och hela världen. Vanda är modern men värnar alltid om traditionerna.

I Vanda finns industrier, men också naturområden. Staden har en flygplats och 61 stadsdelar med egen karaktär. Här finns både människor och utrymme – storstadens puls men ändå möjlighet till lugn och ro.

#lovevantaa

Top 5 aktualiteter i Vanda

 • 1
  Fazers Besökscentrum

  Ett besök vid Fazer är en upplevelse för alla sinnen. Här finns smaker, dofter, ögonfägnad och föremål att känna på och vidröra. För hela familjen. Bekanta dig med centrumet!

  Läs mer
 • 2
  Smittsamt! -utställningen i Heureka pågår ända tills 23.9.

  Förutsättningar för smittor är bättre än någonsin – nu smittar rentav idéerna! Smittsamt! är en utställning med vår tids smittsamma fenomen med allt från smittsamma sjukdomar till ekonomiska katastrofer och från demonstrationer till mem. Utställningen undersöker såväl biologiska som sociala smittor och hur de sprider sig.

  Läs mer
 • 3
  Hanaböle träsks friluftsområde

  Badvakterna är på plats i Hanaböle träsk mån.-sön. kl. 10.00–20.00 ända tills skolorna börjar.
  Idrottsservicen svarar för badövervakningen vid Hanaböle träsk. För den övriga servicen och verksamheten vid Hanaböle träsk svarar Vanda stad fastighetscentral och Cafe Viinikanat.

  Se mer
 • 4
  #ThrowbackVantaa - Bilder av hembygden förr och nu

  #ThrowbackVantaa berättar om Vanda förr och nu via fotografier. Kameran har fokuserats på vardagslivet och den närmaste omgivningen. Bilderna berättar om olika förändringar, stadens befolkningstillväxt och om språnget från att vara en landsortssocken till en livlig affärsmetropol. Bilderna bevisar också att mycket förblivit det samma i vardagen.

  Läs mer
 • 5
  Kulturhuset Martinus

  Det nyrenoverade Kulturhuset Martinus i Mårtensdal har massor med musik, teater, dans och stand up-föreställningar.

  Bekanta dig med programmet & reservera din biljett!
 • 1
  Alla objekten på en karta

  Börja använda den enkla kartapplikationen City Nomadi, där du behändigt hittar alla objekt i Vanda. Ladda ner applikationen och ha den till hands eller gå direkt till sidorna app.visitvantaa.fi
  Ha det så trevligt i Vanda!

  Vanda i City Nomadi
 • 2
  100 KM SVENSKA STIGAR - GUIDADE PROMENADER PÅ SVENSKA

  Som en del av programmet för Finlands 100-årsjubileum, gjordes 18 stadsstigar i norra Helsingfors med omnejd på svenska. Meningen var att lyfta fram det i respektive område som är av särskilt svenskt intresse.
  Söndag 26.8.2018 kl. 12.00 - 14.00 Domarby och Lördag 1.9.2018 kl. 12.00 - 13.00 Sillböle järngruvor.

  Närmare info

läge

Blogg
1.2.2017 Bar Pleku Open Stage i Myrbacka
Visit Vantaa

Language

 • Suomi
 • Svenska
 • English
 • 中文 (中国)