Vanda är en stad full av kontraster. Staden är internationell men ändå lokal. Den är en del av huvudstadsregionen och samtidigt står den i förbindelse med övriga Finland och hela världen. Vanda är modern men värnar alltid om traditionerna.

I Vanda finns industrier, men också naturområden. Staden har en flygplats och 61 stadsdelar med egen karaktär. Här finns både människor och utrymme – storstadens puls men ändå möjlighet till lugn och ro.

#lovevantaa

Top 6 aktualiteter i Vanda

 • 1
  HURRAA!-FESTIVALEN 16.-24.3.2019

  Hurraa!-festivalen för barn och unga arrangeras 16–24.3 i huvudstadsregionens kulturhus. Ett förförande urval av ny scenkonst och verkstäder för 0–18-åringar. Hela huvudstadsregionens festivalprogram finns att läsa på svenska här. Biljetterna till alla föreställningar i Vanda är 6 euro.

  Köp din biljett på förhand
 • 2
  Hanaböle träsks friluftsområde

  Hanaböle träsk bjuder på möjlighet till vinterbad och vid Hanaböle träsk kan man njuta av bad i rökbastu. För den övriga servicen och verksamheten vid Hanaböle träsk svarar Vanda stad fastighetscentral och Cafe Viinikanat.

  Se mer
 • 3
  DANSENS VECKA

  Dansens vecka i Vanda arrangeras varje år i slutet av april. I år firar vi Dansens vecka 23–29 april.

  Information på finska om föreställningarna samt biljetter till föreställningarna hittar du här
 • 4
  HUVUDKONTORET PÅMINNER OM HUVUDSAKERNA!

  På utställningen Använd hjärnan! tar vi hand om vår hjärna på många olika sätt. På utställningen får besökarna röra på sig, koppla av, handarbeta, spela i ett band eller dansa alla tiders mest populära danser. Tankenötter, känslor, sinnen och sömnens betydelse för hjärnan är viktiga komponenter i utställningen. Precis som skrattet!

  HUVUDKONTORET VARNAR: DEN HÄR UTSTÄLLNINGEN LÄMNAR SPÅR I HJÄRNAN!
 • 5
  Fazers Besökscentrum

  Ett besök vid Fazer är en upplevelse för alla sinnen. Här finns smaker, dofter, ögonfägnad och föremål att känna på och vidröra. För hela familjen. Bekanta dig med centrumet!

  Läs mer
 • 6
  ÅR 2019 ÄR SMÅKRYPENS ÅR I VANDA

  Temaårets mål är att lyfta fram de för naturens mångfald oerhört viktiga ryggradslösa små djuren. Årets program innehåller föreläsningar, kurser, utställningar och naturutflykter med småkrypstema.

  Läs mer
 • 7
  Kulturhuset Martinus

  Det nyrenoverade Kulturhuset Martinus i Mårtensdal har massor med musik, teater, dans och stand up-föreställningar.

  Bekanta dig med programmet & reservera din biljett!
 • 8
  Sun Festival och Möjligheternas torg

  Sun Festival och Möjligheternas torg i Vanda presenterar ett Vanda som kännetecknas av mångfald och erbjuder högklassig och kostnadsfri verksamhet för människor i alla åldrar. Av tradition har till exempel lokala idrotts-, ungdoms- och kulturorganisationer samt lokala aktörer varit med. Dessutom erbjuder evenemanget infallsvinklar på bland annat kulturell mångfald, globala utvecklingsfrågor och miljöfrågor.

  18.5.2019 i Biblioteksparken i Dickursby
 • 9
  Alla objekten på en karta

  Börja använda den enkla kartapplikationen City Nomadi, där du behändigt hittar alla objekt i Vanda. Ladda ner applikationen och ha den till hands eller gå direkt till sidorna app.visitvantaa.fi
  Ha det så trevligt i Vanda!

  Vanda i City Nomadi

läge

Blogg
1.2.2017 Bar Pleku Open Stage i Myrbacka
Visit Vantaa

Language

 • Suomi
 • Svenska
 • English
 • 中文 (中国)